PTE-főoldal | ETR | CooSpace | Nappalis órarendek | Levelezős órarendek | Telefonkönyv | Levelezés | Facebook | Oldaltérkép | English | Deutsch
Gyorslinkek (karok, egységek)
Keresés Részletes keresés

A felvételi eljárás

szerzõ: IGYK

Fontos dátumok
Mi az a felsőoktatási szakképzés
Mi micsoda a magyar felsőoktatásban
Kreditelismertetési űrlap Turizmus-menedzsment mesterszakon

A felvételi eljárással kapcsolatos hivatalos információkat és tudnivalókat tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztató kizárólag elektronikusan jelenik meg. A Tájékoztató várhatóan január végén frissül a - megjelenés óta történt esetleges változtatásokat tartalmazó - hivatalos kiegészítéssel. A végleges jelentkezés benyújtása előtt célszerű a hivatalos kiegészítéssel együtt is átnézni a szabályokat, meghirdetéseket, hiszen hatással lehet a felvételire.

E-felvételi

A felvételizők elsősorban a honlapunkról elérhető E-felvételinkeresztül nyújthatják be jelentkezéseiket. Az E-felvételi - a Felvin történő regisztráció után - a 2015. február 15-i jelentkezési határidőig folyamatosan a felvételizők rendelkezésére áll. A rendszerben az adatok elmenthetők, így nem szükséges egyszerre minden információt megadni, mert az űrlapok kitöltése bármikor folytatható. Az E-felvételi használata egyszerű és gyors, a hibázási lehetőség pedig minimális, mert a rendszer kiszűri az informatikailag értelmezhető hibákat.

Aki valamiért nem tud elektronikusan jelentkezni, a papír alapú jelentkezési lapot az Educatio Nonprofit Kft.Ügyfélszolgálatán és az EMMI Központi Ügyfélszolgálati Irodáján szerezheti be.

Hitelesítés

A végleges jelentkezéseket legkésőbb 2015. február 23-ig kell hitelesíteni. A hitelesítés történhet Ügyfélkapun keresztül, vagy a hitelesítő adatlapot kinyomtatva, kitöltve az Oktatási Hivatal (1443 Budapest, Pf. 220) postacímére beküldve.

Azokat a dokumentumokat, amelyek február 15-ig nem állnak rendelkezésre, legkésőbb 2015. július 9-ig pótolhatják a jelentkezők.

Eljárási díj

A felvételi eljárás alapdíja 9000 Ft - ezért összesen három jelentkezési helyet lehet megjelölni. Ugyanazon intézmény azonos szakjának állami ösztöndíjas és önköltséges meghirdetése - bár jelentkezéskor külön sorban kell feltüntetni - az eljárási díjak számításakor egy jelentkezési helynek minősül. Minden további jelentkezési helyért 2000-2000 Ft kiegészítő díjat kell fizetni. Összesen maximum öt helyet lehet megjelölni.

További információk a felvételi eljárás általános szabályairól: http://felveteli.pte.hu/content/felveteli-eljaras-altalanos-szabalyai

Segítség a pontszámításhoz:
http://felveteli.pte.hu/content/pontszamitas

Jelentkezési határidő: 2015. február 15.
A jelentkezés hitelesítésének határideje: 2015. február 23.
Dokumentumpótlási, adatmódosítási határidő: 2014. július 9.
A ponthatárok várható kihirdetése: 2015. július 23.

utoljára frissítve: 2015. július 14. 13:20:49

« vissza

Felvételi információk

Tanulmányi Hivatal elérhetősége:

Nyitva tartás:
hétfő - péntek: 08:00 - 12:00

Tel.: 74/528-300

PTE Illyés Gyula Kar

7100 Szekszárd, Rákóczi u. 1.

Web: www.igyk.pte.hu

e-mail: felveteliinfo@igyk.pte.hu