PTE-főoldal | ETR | CooSpace | Nappalis órarendek | Levelezős órarendek | Telefonkönyv | Levelezés | Facebook | Oldaltérkép | English | Deutsch
Gyorslinkek (karok, egységek)
Keresés Részletes keresés

TDK

szerzõ: IGYK

Kari TDK Pályázati és Szakkollégiumi Konferencia Felhívás

 

A Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kara a 2011/2012-es tanév tavaszi szemeszterében megrendezi a 2013 tavaszán esedékes XXXI. Országos Tudományos Diákköri Konferencián való részvétel előfeltételét jelentő kari válogató versenyt. Az idei tanévben diplomát szerző hallgatók számára a tavaszi verseny egyben az OTDK-ra való kvalifikációt is jelenti, tehát az általuk bemutatásra kerülő pályamunkának befejezettnek kell lennie. Továbbá, ezen hallgatók vállalják, hogy amint megjelennek a szekciók felhívásai, dolgozatukat átdolgozzák, hogy megfeleljen az OTDK megfelelő szekciója előírásainak. Azon hallgatóknak, akik nem az idei tanévben fejezik be tanulmányaikat, a tavaszi verseny a számukra várhatóan 2012. őszén megrendezendő OTDK-kvalifikációs forduló kötelező „előválogatója" lesz, így annak feltételei eltérnek az országos konferencia szabályaitól (kivéve szakkollégiumi hallgatók, lásd Nevezési feltételek).

A Szakkollégium minden hallgatója számára, akik nem kívánják ebben a félévben kvalifikálni magukat az OTDK-ra, külön mini-konferenciát tartunk, a TDK-válogató után.

 

A Kari TDK/Szakkollégiumi Konferencia -ra való nevezési határidő:
2012. április 2. (hétfő) 24:00 óra

 

A nevezéseket az intézetek TDK-felelõseinél és/vagy szakkollégiumi mentorainál lehet leadni, személyesen, vagy e-mailben.

Továbbá, a Szakkollégium elnökének (dr. Bús Imre) (e-mail: bus@igyk.pte.hu) vagy a Kari TDK Bizottság elnökének (Birkás Béla) (e-mail: birkasbela@igyk.pte.hu) is leadható.

 

A rendezvény megrendezésének időpontja: 2012. április 24. (kedd)


Nevezési feltételek (OTDK-válogató):

 

Végzős hallgatók számára:

-          A jelentkezéshez csatolni kell a pályamunka 1-2 oldalas összefoglalóját. Ennek tartalmaznia kell a téma kijelölését, fontosságának, hasznosságának bemutatását. A hallgató által vizsgált kérdéseket, a munka során használt módszer(ek) leírását és az eredmények taglalását és a főbb mondanivaló összefoglalását.

-          Az összefoglaló fejlécében fel kell tüntetni a pályázó adatait (név, szak, évfolyam, e-mail cím), a dolgozat címét, a konzulens tanár nevét, adatait (intézet, beosztás).

-          A témavezető tanár támogató nyilatkozatát arról, hogy a dolgozat megfelelő szakmai színvonalú, így alkalmas a TDK rendezvényen való bemutatásra.

 

Nem végzős hallgatók számára:

-          Az őszi Kari TDK fordulón való részvétel jogosultságát csak ebben a fordulóban lehet megszerezni. Tehát, aki részt kíván venni a 2012/2013. I. félévében megrendezésre kerülő Kari TDK-n, annak ebben a fordulóban mindenképpen be kell mutatnia munkáját.

-          A TDK pályamunkákat nem kell előzetesen benyújtani.

-          A nevezésben fel kell tüntetni: a pályázó adatait (név, szak, évfolyam, e-mail cím), a dolgozat címét, a konzulens tanár nevét, adatait (intézet, beosztás).

-          Rövid, min. 10, max. 20 soros absztrakt (tartalma: a téma és a kutatás rövid leírása, a módszer bemutatása, eredmények taglalása)

 

Szakkollégiumi hallgatók számára:

-          A nevezésben fel kell tüntetni: a szakkollégista adatait (név, szak, évfolyam, e-mail cím), az elkészíteni kívánt dolgozat munkacímét, a tutor tanár nevét, adatait (intézet, beosztás).

-          Rövid, min. 10, max. 20 soros absztrakt (tartalma: a téma és a kutatás rövid leírása, a módszer bemutatása, eredmények taglalása)

 

Minden résztvevő számára:

A rendezvényen 15 perces szóbeli prezentáció keretében mutathatják be a pályaműveket,

illetve folyamatban lévő munkáikat a hallgatók. A szóbeli bemutatás követelményei:

-          15 perces előadás, ppt-prezentációval.

-          Az előadás tartalmazza: A kutatandó téma rövid bemutatását, a kapcsolódó hipotéziseket, a tervezett kutatásban alkalmazandó elméleti és módszertani keret prezentálását, a kutatási terv bemutatását, annak főbb lépéseivel, az ezekkel kapcsolatban felmerülő kérdések, problémák felvetésével, valamint a kérdéskörhöz kapcsolódó rövid problématörténeti, illetve szakirodalmi áttekintést.

utoljára frissítve: 2012. március 20. 12:06:02

kapcsolódó tartalmak:

« vissza