PTE-főoldal | ETR | CooSpace | Nappalis órarendek | Levelezős órarendek | Telefonkönyv | Levelezés | Facebook | Oldaltérkép | English | Deutsch
Gyorslinkek (karok, egységek)
Keresés Részletes keresés

Miért pályázz Erasmusra?

szerzõ: IGYK

Eleged van az egyetemből? Néha legszívesebben világgá mennél? Igazi kalandra vágysz, ami megváltoztatja az életed? Pályázz Erasmusra!

Összegyűjtöttünk 10 ellenállhatatlan érvet, hogy miért érdemes a külföldi ösztöndíj lehetőségeket böngészned a tanulmányaid alatt.

Az Európai Unió Erasmus+ programja keretében Erasmus támogatással, vagy vidéki hallgatóként Campus Hungary ösztöndíjjal is kiutazhatsz, ha figyeled a Tempus Közalapítvány pályázati felhívásait!

  1. Nyelvtanulás. Te is tudod: ez ma már mindenhol elvárás. Hiába szenvedsz évekig az iskolapadban vagy nyelvtanfolyamokon, sosem leszel olyan profi, mintha kint élsz egy ideig az anyaországban és nap mint nap gyakorlod a nyelvet.
  2. Kultúra. A külföldi ösztöndíjprogramok remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy megismerd egy másik ország szokásait, lakóit, életét. Minden egyes kint töltött nappal felfedezhetsz valami újat. Valóban olyan precízek a németek? És minden olasz pizzát eszik? Vajon Londonban tényleg mindig esik az eső? Hagyd a sztereotípiákat, járj az igazság után saját magad!
  3. Tanulás. Azon túl, hogy új ismeretekkel gazdagodsz, beleláthatsz egy másik ország oktatási rendszerébe. Ki tudja, talán annyira beleszeretsz, hogy a mesterképzésed vagy a doktoridat már ott akarod végezni.
  4. Szakmai fejlődés. Nemcsak a tanulmányaidat, hanem akár a szakmai gyakorlatodat is eltöltheted külföldön, így a fejlődésed garantált. Persze az sem utolsó szempont, hogy az önéletrajzodban később ez igen jól fog mutatni.
  5. Barátok. Nem Te leszel az egyetlen külföldi hallgató, rajtad kívül jó eséllyel több tucat belevaló cserediák érkezik a világ minden pontjáról. Jó alkalom, hogy ismerkedj, nyitottabb légy, új barátokat, kapcsolatokat szerezz. Sőt, még az is lehet, hogy köztük találod meg életed szerelmét.
  6. Még több utazás. A legtöbb hazatért diák arról számol be, hogy a kint töltött idő alatt életre szóló barátságokat kötött. Ennek pedig az a kellemes következménye, hogy később is látogatni fogjátok egymást. Ő meglátogat Téged Magyarországon, Te meg őt Berlinben, Rómában vagy Párizsban. Vagy bárhol máshol. A lényeg: garantáltan világutazó maradsz.
  7. Szórakozás. Gondolj bele: 33 ország diákjaival fogsz együtt tölteni néhány hónapot. Számtalan program, kirándulás, kulturális esemény, igazi nemzetközi kavalkád vár rád.
  8. Életre szóló élmények. Rengeteg új inger, benyomás fog érni, amik jelentősen alakítanak azon, ahogy a világot látod. Talán egy tengerparti naplementében, egy feledhetetlen estében vagy egy új baráttal való beszélgetésben találod meg azokat a pillanatokat, amikre mindig nagy szeretettel fogsz emlékezni. Az biztos, hogy az unokáknak lesz majd mit mesélned...
  9. Önismeret. Akárhonnan is nézzük, egy idegen országban egyedül boldogulni: igazi mélyvíz. Cápákkal. Jó alkalom arra, hogy jobban megismerd saját magad, azt, hogy hogyan reagálsz a legkülönfélébb helyzetekre. Az elején nem lesz könnyű, talán szíved szerint haza is rohannál, de ahogy múlnak a napok, rá fogsz jönni, mennyi mindenre képes vagy.
  10. Függetlenedés. Nem lesz ott se anyu, se apu, így meg kell tanulnod magadra számítani, a saját talpraesettségedben bízni. Azért ne izgulj, minden segítséget meg fogsz kapni, amire szükséged lesz. De tény: mire hazatérsz, elkerülhetetlenül megtapasztalod, mit is jelent valójában önállónak lenni. Ez talán a legnagyobb lépés a felnőtté válás útján.

Ha még mindig nem vagy biztos a dolgodban, tanulmányozd át infografikánkat arról, hogyan tudod legyőzni az utadban álló akadályokat.

Ha még mindig nem vagy biztos a dolgodban, tanulmányozd át infografikánkat arról, hogyan tudod legyőzni az utadban álló akadályokat.

További tanácsokért csatlakozz az Erasmus ösztöndíjjal Európában facebook oldal kedvelőihez, ahol a külföldre készülő hallgatóknak szóló ingyenes tréningjeinkről is tájékozódhatsz!További infó: http://www.tka.hu

Forrás: eduline.hu

utoljára frissítve: 2014. október 16. 08:18:31

« vissza