PTE-főoldal | ETR | CooSpace | Nappalis órarendek | Levelezős órarendek | Telefonkönyv | Levelezés | Facebook | Oldaltérkép | English | Deutsch
Gyorslinkek (karok, egységek)
Keresés Részletes keresés

Információk

szerzõ: IGYK


Házigazda:
· Heimann Zoltán, a Borkultúra Szabadegyetem rektora
· Módos Ernő, a PTE IGYK címzetes docense
Végigvezetik a tagságot a programsorozaton, moderálják a rendezvényt, a meghívott borászokat, a borbemutatókat.

Vendégek: borászok, előadók
Minden alkalommal borászokat is hívunk vendégül, akik a saját boruk kóstolásakor személyesen mutatják be a fajtát és évjáratot, valamint válaszolnak a felmerülő kérdésekre.
Speciális témákhoz szakértő előadót is hívunk, aki bevezeti a vendégeket az aktuális téma rejtelmeibe.

Tagság:
· Belső tagság: Egyetemi hallgatók, oktatók, dolgozók
· Külső tagság: Bárki, aki érdeklődik a borkultúra és a szekszárdi borok iránt
A tagsághoz regisztrációs lap letölthető innen.
Beküldhető:
· elektronikus úton: a bor.egyetem@igyk.pte.hu email-címre, illetve
· postai úton: PTE Illyés Gyula Kar, 7100 Szekszárd, Rákóczi u. 1.

Regisztráció az egyes rendezvényekre:

PTE Illyés Gyula Kar
7100 Szekszárd, Rákóczi u. 1.
bor.egyetem@igyk.pte.hu

Részvételi díj (tagdíj egy alkalomra):
· Hallgatók számára: 2.000,- Ft
· Belső tagok számára: 2.000,- Ft
· Külső tagok számára: 3.500,- Ft

Helyszín:
PTE IGYK Szekszárd, Rákóczi utca 1. Étterem.

Időpont:
Havonta egy alkalommal, szerdai napokon 18-21 óra között a kiküldött meghívók szerint.

Lebonyolítás:
· Támaszkodunk a vendéglátó, az idegenforgalmi szakmenedzser FSZ és turizmus-vendéglátás BA szakos hallgatók aktív segítségére a palackbontásban, felszolgálásban, kínálásban. A hallgatók számára ez gyakorlati tapasztalatszerzési lehetőséget jelent.
· A program célja a kulturált borfogyasztás népszerűsítése, ezért a kóstolási mennyiség 0,5 dl. A program végén visszakóstolási lehetőség van a készlet erejéig.

Szakirodalom:
Minden érdeklődő számára ajánljuk a Kari Könyvtár témába illeszkedő folyóiratait, elsősorban a Pécsi Borozót, a Bor és Piac című folyóiratot és a Decanter (új nevén VINCE magazin) magyar kiadását.

utoljára frissítve: 2012. február 27. 16:14:22

« vissza

BORkultúra szabadEGYETEM