PTE-főoldal | ETR | CooSpace | Nappalis órarendek | Levelezős órarendek | Telefonkönyv | Levelezés | Facebook | Oldaltérkép | English | Deutsch
Gyorslinkek (karok, egységek)
Keresés Részletes keresés

Pedagógusképző Intézet

szerzõ: IGYK

Üdvözöljük intézetünk kezdőlapján!

 

A PTE szenátusának határozata értelmében 2002. júliusától működik önálló szervezeti egységként a PTE Illyés Gyula Karán a Pedagógusképző Intézet. A kar vezetése az intézet szervezésével a szakmai-minőségi fejlesztést kívánja elősegíteni, és az intézet számára biztosított szakmai önállósággal is ösztönözni igyekszik az intézeti tanszékek közötti hatékonyabb, szervezettebb, perspektivikusabb lehetőségeket feltáró és felhasználó együttműködést a szakok fejlesztésében, esetleges új szakok indításában. Az intézet vezető testülete az Intézeti Tanács. Felelős vezetője az intézetigazgató: dr. Kurucz Rózsa.

Az Intézeti Tanács megválasztott tagjai: elnök - Dr. Kurucz Rózsa, választott tagok - Dr. Bús Imre, Christián Anikó, Mozolai Annamária, valamint 2 delegált hallgató.

2007. januártól három intézeti tanszék (Művészeti és Testnevelési Intézeti Tanszék, Pedagógiai és Pszichológiai Intézeti Tanszék és Társadalomtudományi és Interkultúrális Intézeti Tanszék), 20 főállású oktató és két intézeti munkatárs alkotja a Pedagógusképző Intézetet.

2009 áprilisától az intézet struktúrája egységessé vált, megszűntek a korábbi tanszékek, 14 főállású oktató és egy intézeti munkatárs dolgozik Intézetet keretén belül.

A Pedagógusképző Intézet elsődleges feladata szakjainak (csecsemő és kisgyermeknevelő, környezetkultúra, óvodapedagógus, óvodapedagógus német nemzetiségi szakirány, tanító, tanító német nemzetiségi szakirány BA szakok, valamint Csecsemő- és gyermeknevelő - gondozó FSZ szak), illetőleg a képzéshez kapcsolódó tudomány- és művészeti ágak színvonalas gondozása és fejlesztése. Az intézet összehangolja az általa képviselt tudományterületek oktató-kutató munkáját, szakirányú továbbképzéseit, továbbképzéseit, szakképzéseit. Ebben a félévben három továbbképzésünk folyik: iskolai gyógytestnevelés, óvodai gyógytestnevelés és tehetségfejlesztő szaktanácsadó.

A szakok képzési céljait a felsőoktatás alapképzési és a szakirányú továbbképzési szakjainak képesítési követelményei határozzák meg. A pedagógus képzés szakjainak modul- és minta-tantervei a 2002/2003-as tanévtől a kredit rendszer szerint készülnek, s ez nagyobb lehetőséget biztosít a hallgatóknak az önálló tanrend kialakítására, az egyéni érdeklődés szerinti választásra.

A Pedagógusképző Intézet együttműködik a kar és a PTE más oktatási-kutatási és egyéb szervezeti egységeivel, s a szaknak megfelelő gyakorlati képzési színterekkel. Együttműködő egység: Gyakorlóiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorló Óvoda.

Az intézetben folyó pedagógusképzés az egész országra kiterjedően biztosítja a hallgatók felvételét, s több mint 200 éves tradíciót őriz Tolna megyében.

utoljára frissítve: 2012. április 06. 20:30:19

« vissza