PTE-főoldal | ETR | CooSpace | Nappalis órarendek | Levelezős órarendek | Telefonkönyv | Levelezés | Facebook | Oldaltérkép | English | Deutsch

A világ nagy stílusaival búcsúzott az idei tanévtől a Szekszárdi BOREGYETEM

szerzõ: IGYK | 2013. június 18. 09:14:05

A világ leghíresebb természetes csemegebor stílusainak jellemzőivel búcsúzott a Szekszárdi BORkultúra szabadEGYETEM az idei tanévtől. Meglehetősen izgalmas téma, főként egy olyan borvidéken, ahol a száraz vörösborok óriási elismerésnek örvendenek.

Az évzáró előadás vendégeinek Petzold Attila a Brill Pálinkaház szakmai tanácsadója tartott egyetemi katedrára méltó szakmai előadást. A szervezők ígéretéhez híven, a szabadegyetem résztvevői csodálatos képzeletbeli utazást tehettek Sherrytől Tokajig, Franciaországban Bordeaux-t, Olaszországban Piemonte-ot, Spanyolországban Malagát, Jerezt, Yeclát, Portugáliában Porto-t érintve, miközben nem mindennapi borok kerültek poharaikba. A természetesen édes sherry, malaga és portói borok mellett két ebbe a kategóriába tartozó magyar bort is kóstolhattak: egy Tokaji Aszút és egy késői szüretelésű Cserszegi fűszerest. A rendezvény házigazdája Módos Ernő az Alisca Borrend Nagymestere, a PTE Illyés Gyula Kar címzetes docense volt.

Az idei tanévének utolsó szabadegyetemi rendezvényét záró köszöntőjében Dr. Horváth Béla, a PTE IGYK dékánja kiemelte, hogy a Szekszárdi BORkultúra szabadEGYETEM rendezvényein legalább 15 alkalommal megjelent vendégeknek szeptemberben lehetőségük lesz egy két részből - elméletből és gyakorlatból - álló vizsgát tenni. Ennek a feltételnek a Borkultúra szabadEgyetem regisztrált látogatói közül 45 fő felel meg, őket az egyetemi kar külön is értesíti a lehetőségről.

« vissza